23 Nisan 2013 Salı

Elmalı turta...



Hamarat olma yolunda sessiz ve bebek adımlarıyla ilerliyorum:)
23 Nisanda ikincisini yaptığım için artık kayıtlara geçilebilecek bir tarif aktaracağım sizlere:)

Elmalı Turta Malzemeleri :
3 buçuk bardak un
1 bardak zeytinyağı (riviera)
Yarım bardak yoğurt (kaymaklı olursa daha bile iyi:)
80gr gram (tatlı) tereyağ 
1 paket vanilya
1 kaşık kabartma tozu
1 silme çorba kaşığı kah.şeker
1 silme / tepeleme arası tatlı kaşığı tarçın

Turtası için :
5 küçük/orta -amasyaya da evde kalmış eskiler işte...
1 silme tatlı kaşığı tarçın
3 kaşık kahve rengi şeker
Çekilmiş Fındık veya ceviz (ben 8-10 tane kadar kırdım:)

Elmalı Turta Yapımı :
Öncelikle turtanın hamurunu yoğur ve yoğur. Yarısını açarak turtanın yarısını tepsinin üstüne serelim. (Tam tepsin büyüklüğünde bir daireyi elde etmek, etsen de yırtılmadan üstüne taşımak zor olduğu için yanı açılabilen kalıplardan kullanıp tabanı onun üzerinde açtım:) Diğer yarısını buzdolabında bekleterek soğutalım. Elmalı harcı tepsinin üstündeki taban hamurunun üzerine dökelim.
Soğuyan kısmı aynı şekilde açıp elmalı harcın üstüne yatıralım.(Yine taşırken yırtılmasın diye bir başka düzlem üzerinde açıp onu kalıbın üzerine ters çevirebilirsin:)
175 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim.Soğumadan yimeyin içi çok sıcak oluyor:)
Bu tarifi evire çevire kendi damak tadıma getirmeme vesile kaynak: 



afiyet bal şeker olsun...

Hiç yorum yok: