28 Kasım 2011 Pazartesi

Kızımın gündeliklerinden

Sevgili okur,
ne zamandır yazacağım, hep araya abuk subuklar giriyor. Kızımın hızlı akışını not etmekte güçlük çekiyorum. Ama güzel anıları buraya kayıt etmek lazım.Gece uykuya dalma, uykudan uyanma, alt alma, yemek yeme, dışarı çıkma, içeri girme, televizyonu açma, çizgi film izleme, oyun oynamanın değişik varyasyonları, hemen her aksiyon artık belirli tepkilere gebe süreçler bizim için ve hepsinin detayları kendine özgü. Hepsini not etmek lazım. İşte gece uykusundan bazı detaylar:

Sevgili kızım;
senin meme emerken ellerini tırmık yapıp saçlarımın arasında geçirmene ve yakaladığın tutama tutunup kolunu havada sallamana bayılıyorum. (Mısır püskülü saçlarda tutunamayan eller yüzüme değdikçe de severmiş gibi yapari ama çıkan sesden hoşlanırsa bildiğin tokatlamaya geçilir. Aynı ses annenin bağrında daha iyi çıkıyor diye anne gelen tokatları oraya yönlendirir:)

Sonra memeyi emip emip sonra posta koyarmış gibi dönüp sırtını uyumaya çalışmana bayılıyorum.

Minicik ama bez ile tombiş görünen poponu bana döndükten tam 5 sn sonra yüz üstü dönmen, 5sn sonra yüzünü bana dönüp, 5 sn içinde de henüz çok uykun gelmemişse gülümseyerek sesler çıkarmaya çalışıp tepki vermemi beklemene bayılıyorum. (ama biliyorum ki hepsi uykuya dalma sürecini bombalama eylemleri:)

Uykun göz kapaklarına galip gelene kadar sağa, sola bacaklarını ata ata popo merkezinde saat gibi dönmene bayılıyorum.

Gerçekten dalana kadar üzerine değen her türlü pike, örtü, yorgan benzeri soğuktan koruyucuyu inatla üzerinden atma eğlemindeki tutarlılık da saygı uyandırıcı. Ancak anne çok yorgunsa, bebeğim inan çok zorlayıcı oluyor:)

15 buçuk aydır her sabah -ne hikmetse- saatin 6:15-6:30 olduğunu hissedip uyanmak için mızmızlanmaya girişmen de bilakis etkileyici. Ancak haftasonu ayrımında bulunmanı isterdim:) Bu bir dilke tabi, gerçek olmayacağını biliyorum ama büyüyünce anlarsın ne demek istediğimi:)

Yemek yeme ritüellerini fotoğraflarla desteklediğim bir gönderi akabinde gelecek. Şimdilik gündüz uykusu pozunla yetin bakalım, zira gece uyurken odanda foto çekemiyorum:)

sevgiler...

1 yorum:

ayak izleri-sevgi dedi ki...

allahım ben senin o kollarını yiyebilirmiyim.. biz memeyi bıraktık maalesef.. ama diloş her yanımıza yatışta aynılarını yapıyor.. uykuya dalmak için kulağımı ve saçımı çekiyor.. sonra da yatağın her milimini keşfediyor.. :)) çok tatlılar çok..