31 Ağustos 2013 Cumartesi

Makarna makinem:) Vol1

Sevgili okur,
kendimi şımartmak için ne mi yaptım? ilk olarak makarna makinesi aldım. Uzuuuun zamandan beri ara ara baynimin köşesinde pop up açan bir üründür kendisi ve en sonunda istek listesinden çıkıp somut olarak bankoya oturdu.

"Kendi evine bir kap yemek yapar mısın a be kadın?"diyenleriniz olabilir , haklı nedenleri de vardır. Kendi kendime bu cümleyi en çok ben sarf ederek kendimi durduruyordum zaten ama bu bahsettiğim pop-up olayı sıkıntı verdi en sonunda ve "bir kere geliyorum dünyaya" (yani benim bildiğim öyle, sanırım:S) diyerek aldım.


Amanin, kocam benden hevesli çıkmaz mı? Ben her zamanki uygun ortam koşullarını bekleye durayım (canlılar yeryüzünde oluştu, karaya çıkmaya hazırlanıyorlar falan hala o aşamadayım) baktım Ulaş başlamış parçalrıyla oynamaya, hadi hadi deyip duruyor. Su'yun oklava setini de yanımıza almayı unuttuğumuz için uyanık olduğunda yaparsak kesin oyalayamayacağız. Öğle uykusunda punduna getirip (ay sanki Paris'e kaçacağız) hemen tarfi bakmaya başladık, ben unladım dört bir yanları. Kitapçığındaki hamur içeriğini internetteki 3-4 öneriyle karşılaştırıp genel bir ortak kanıya sahip olarak başladım yoğurmaya. Sert bir hamur türü olduğu için gayret istiyor, doğruya doğru. Ama kıvamı (acemi şansı değilse eğer) ilk denemeye göre çok kısa sürede tuttu. Bir dahakine o aşamaları da fotoğraflıyayım diyeceğim ama internette bunun videosunu yapan bir şef var, bana hacet kalmaz herhalde:)
(baktığımız siteleri paylaşabilirim ama:)
Şahinin masası
Ardanın mutfağı
Danielin mutfağı (bahsettiğim şef - kırık türkçesi ve gevezeliği ayrı tatlı:)

işte bu da bittiğinde bizim mutfağın hali:)


Acık coştuk:) kabul ediyorum... keşke daha çok yapsaymışız dedik, akşama hop misafir bastırınca makarnamızı sunamadık herkeze, çoktan yemiş bitirmiştik... Siz haberli gelin hemen yapayım, hatta yapalım, çok eğlenceli...

sevgiler.

3 yorum:

SU Hanımın Çiftliği dedi ki...


İyi yapmışsınız, şımartmak gerek, diğer işlere yetişebilmek, küçük yüreklere daha fazla zaman ayırabilmek için kolaylaştırıcılar gerek, bende de var bir tane , çok memnunum bol bol kullanıyorum, artık makarna da almıyoruz,yapıp hemen yiyiyoruz
Kolay gelsin, afiyet olsun
Su'ya bal şeker olsun ...

annesiningülü dedi ki...

kendi makarnanı yapma fikri çok güzel :)
ama hep üşenirim gibi geliyor bana, hevesin hiç bitmesin güle güle kullan :D

Zeugma dedi ki...

Ben senede birkaç kez merdaneyle açarak yapıyorum.
Makina kolaylık tabii.
Çok hoşunuza gitmiş, iyi etmişsiniz almakla :)