15 Ekim 2013 Salı

Veee sahne makarnanın:)

İstanbullardan kankam gelmiş bayram gezmesine, tabii ki ona bir tazecik makarna yapıp tıka basa doyurmak istedim:) Tam buğday unu ile güzel başlayan yoğurma işlemi havluyu eşime atmamla devam etti. kendisi zaten dünden hevesli olduğu için hemen daldı içine. hamuru geçrkten pürüssüz hale getirid. tam buğday unu ile çok sert bir hamur oluyor bilgilerinize...

30 dk dinlendirdikten sonra top top alıp haddeden geçirdik ve bu sefer kurutmak için daha tedbirli davrandık Resimdeki havlu kurutucağını temizleyip serdik. Gerçekten ilk serilenleri alıp makinadan kesim işleminden geçirirken en sonuncu serdiğimiz kurumuş oldu. çok işimize yaradı.
 

Kesimden sonraki halleri de geliyor:


Keşke yerken de çekseymişiz ama maalesef iştah ve açlık başımıza vurunca fesleğen & domates  ve mantar & jambon soslarını çekmeyi unutmuşuz...
hep bir eksik hep bir eksik Can..öğreneceğim bir gün...

sevgiler...

Hiç yorum yok: