13 Ağustos 2011 Cumartesi

Doğum Günü Etkinliği - 2

Şimdi beni görgüsüzlükle eleştirecek sevgili okurlarım. Lütfen klavyeye sarılmadan önce farkl ıiki lokasyonda doğumgününe çok yakın zamanlarda bulunulduğunu ve bu iki eş-dost grubunun da pek tabiiki minik şerefine bişiler yapmak istekleri olacağını düşününüz. Ben de pek tabiiki eğlence olsun, aktivasyon olsun, hem de kızıma neşeli bir gün olsun diyerek her tür olayda yer alırım tabi. Ama köyün yarısı akraba diğer yarısı tanıdık olunca bizim düğünün arkadaşlarım ve bizim taraf çağrılmamış hali gibi oldu nerdeyse:) Pek de güzel oldu. Neredeyse 20 küsur kişi vardık...

Neyse başa sarıyorum. 13 ağustos cumartesiye eleceği için kayınvalidemin de adağı vardı, Bu iki olayı birleştirip tavk pilav ve pasta organizasyonu yaptı sağolsun.Kaç zaman önceden ditti ditti tavukları, yok birinini çi pişti pişmedi derken kadıncağız helak oldu. Ama sonuçta pek de bir mutlu bir gün geçirdik. Dışarıya masaları çıkarıp çay koyduk yemekten sonra. Miniğim de içeri gelene gidene laf yetiştirip yemek yemesini zar zor tamamladı.

Akşmaüstü 4 sularında da pasta kesmeye geldi sıra. kızım pastalar ortaya gelince sabırsızlandı haliyle. Anasının minik kopyası -aynı benim her doğumgününde annemin hazırladığı sofrada pasta kesilmeden mutlaka kremalarından otlandığım gibi- daldırdı parmacıklarını pastaya:)Hernekadar dah sonra yaptığından korkup ağladıysa da:)
 Kızım Su, Feride ninemizle (Su'yun da ilk ismi Feride) adaşıyla yanyana pastasını kestik. Bu kutlamadan da anlaşıla odur ki; kalabalıktan korkma, ilk yaş doğumgününde kalabalığın ilgisinden bunalıp arıza verme durumları yaşamadık. Kuzum çoktat sosyalleşmiş...Ve hepsinde de kuzumuz, çok büyük bir farkındalıkla çevresine karşılık vererek beni  bile şaşırtı.

Pasta yenip insanlar yavaş yavaş dağılmaya başladığı sırada kuzumun ilgisi çoktaan dallara bayırlara devşirmişti bile... Su, üzümü çok seviyor, bu yaz bunu keşfederek ara öğün bulmak derdinden kurtulduk:) varsa yoksa üzüm, bağ evinde çok zorlanmadık allahtan:)

 Üzüm bağdan, bağ dededen, pastalar babaanneden,ooohhh! Çok rahat bir tatil devam ediyor kuzum, her ne kadar yarın son gün de olsa!! Bol bol eğlendik, "ilk"ler yaşadık, dolu dolu geçirdik.

Sevgiyle kalın,

1 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

kuzumm yaa:))
yanaklara bal mı sürdün annesi:)
maşallahhh...
kırkbin kere hemde:)
rabbim sevenleri ile hayırlı ömürler versin...
takipteyim bundan böyle...
bende sizi bekliyorum sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle...