14 Ocak 2012 Cumartesi

Atopic Dermatit ile savaşa devam:)

Selamlar,
kızımın 17. ayını tamamladığı dün itibariyle hala kaşıntıdan gecenin ortasında uyanıyoruz. Gündüz mütemadiyen ellerini meşgul edip kaşınmasını engellemeye çalışıyoruz. Ben de sürekli "araştırayım" diyordum ki ancak bu hafta içinde yeni bir krem ismi yerine farklı bir uygulama ile karşılaştım.

babycenterdan bana haftalık gelen mailde egzama ile derttemisiniz diye sorunca atladım tabii ki:)
http://www.babycenter.com/0_eczema_11427.bc?page=2

aşağıda linklerini verdiğim seyreltilmiş çamaşır suyu ile yıkama metodu ile atopik dermatitli (ki bir çeşit egzamadır kendileri:) çocuklarda çok büyük başarılar elde edilmiş.
Önce bu denemeyi yapan bayanın adıyla sonra da linkten linke koşturarak bir sürü okudum bu yöntemi.

http://www.eczemacarecenter.com/home/eczema/4  (burada olayın ne olduğu hakkında NET bilgi ediniyoruz:) sonra da soldaki menüden ne yapacağımız konusunda bilgileniyoruz)

http://www.bleachbath.com/diluted-bleach-baths-can-improve-atopic-dermatitis/  (meğer bu konuya ait özel internet sitesi varmış!)

http://www.aaaai.org/conditions-and-treatments/library/allergy-library/bleach-bath-recipe-for-skin-conditions.aspx

http://pediatrics.aappublications.org/content/123/5/e808.abstract

http://findarticles.com/p/articles/mi_hb4384/is_12_39/ai_n29229264/

Sonra da direkt Prof. Amy paller ve arkadaşlarına Türkiye'de içeriklerine güvenemeyeceğim için uyguladıkları çamaşır suyunun kimyasal içeriğini sordum. Gelecek cevaba göre hemen deneyeceğiz ki kuzum rahat bir uyku çeksin artık. (Ve hepimiz:)

http://www.eczemacarecenter.com/home/eczema/7  (seyreltilmi çamaşır sulu banyonun nasıl yapılacağı ayrıntılı olarak anlatılıyor)

Ayrıntılı sorularınız olursa hemen cevaplarım. Ne de olsa onunla yaşamayı öğreniyoruz 17 aydır...

Hiç yorum yok: